ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;
Σκιάθος: Σοκ από καταγγελία 15χρονου για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από 17χρονο
Στα Ηλύσια Πεδία ο Έλληνας Νίκος Καλογερόπουλος (βίντεο)
Μήλος: «Ελικοδρόμιο» το Σαρακήνικο - Παρέμβαση εισαγγελέα για το ελικόπτερο που προσγειώθηκε
Ιράν: «Όχι» σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ λόγω παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τις τιμές σε δεκάδες βασικά είδη διατροφής -όπως ρύζι, ζάχαρη και γάλα- παγώνει η Αργεντινή, σε μια προσπάθεια του Μπουένος Άιρες να «δαμάσει» τον πληθωρισμό και να ανακουφίσει τους καταναλωτές, εν όψει των εθνικών εκλογών προς τα τέλη του έτους.
Η κυβέρνηση του Μαουρίτσιο Μάκρι ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με τους φορείς του κλάδου λιανικής για σταθερές τιμές σε 60 «ουσιώδους σημασίας» προϊόντα και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.
Μεταξύ των βασικών ειδών περιλαμβάνονται μαγειρικά έλαια, αλεύρι, γιαούρτι, μαρμελάδες, μπισκότα και το περίφημο τσάι Μάτε. Παράλληλα, οι τιμές δημοσίων υπηρεσιών θα παραμείνουν σταθερές για το υπόλοιπο του έτους.
Τα μέτρα ανακοινώθηκαν αφότου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4,7% τον Μάρτιο, ενώ σε 12μηνη βάση ο πληθωρισμός «τρέχει» με ρυθμούς σχεδόν 55%, υπονομεύοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών και μειώνοντας τη δημοτικότητα του προέδρου, Μαουρίτσιο Μάκρι.
Η συναλλαγματική κρίση του 2018, με το πέσο να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου, είχε εκτοξεύσει τον πληθωρισμό στα ύψη, βυθίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής σε ύφεση και οδηγώντας την στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.























































