ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Βάιντμαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Εφημερίδα Financial Times, Μάριο Ντράγκι,

















































ΜΕΤΕΟ: Βροχόπτωση κατηγορίας 5 (ακραία) την Τετάρτη 21/01 - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Ευρωπαϊκή απάντηση στις απειλές Τραμπ: «Παγώνει» η επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ
Συρία: Ο Τόμας Μπάρακ του Τραμπ πέταξε τους Κούρδους στα σκουπίδια και τους προέτρεψε να υποταχθούν στον νέο σύμμαχο των
ΕΚΠΟΙΖΩ: Επεκτείνεται η πρακτική των παράνομων χρεώσεων στους λογαριασμούς καταθέσεων
Στρασβούργο: Χιλιάδες αγρότες στους δρόμους κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η ΕΚΤ χρειάζεται στο «τιμόνι» κάποιον τολμηρότερο από τον Μάριο Ντράγκι και όχι τον συντηρητικό Γενς Βάιτμαν, εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με τους Financial Times.
«Μπορεί ο Βάιτμαν να είναι δημοφιλής στο εσωτερικό της Γερμανίας, ωστόσο αντιμετωπίζεται με καχυποψία στην υπόλοιπη Ευρώπη», γράφουν οι Financial Times.
«Αν, όμως, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τελικά δεν αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, οι πιθανότητες για τον Βάιτμαν αυξάνονται.
Πολλοί πιστεύουν ότι είναι η σειρά της Γερμανίας να αναλάβει κορυφαίο οικονομικό πόστο», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους FT, οικονομολόγοι, επενδυτές και βουλευτές στη Γαλλία και στις νότιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιστεύουν ότι η στάση του κ. Βάιτμαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους συνιστά απειλή για τη σταθερότητα του ευρώ.
«Η ευρωζώνη χρειάζεται κάποιον τολμηρότερο από τον Ντράγκι, όχι συντηρητικό όπως ο Βάιτμαν», σημειώνει ο Κρίστιαν Οντενταλ του think-tank Centre for European Reform.
Αν και οι Γερμανοί πολιτικοί nυποστηρίζουν την υποψηφιότητα του, ανώτεροι αξιωματούχοι στο Βερολίνο αναρωτιούνται αν αξίζει να «κάψει» η Μέρκελ το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει για να πείσει την υπόλοιπη Ευρώπη.
«Αυτή τη στιγμή, για τους Γερμανούς συντηρητικούς είναι πολύ βολικό να λέμε ότι το πρόβλημα της Ευρώπης είναι αυτός ο Ιταλός στην ηγεσία της ΕΚΤ που σας κλέβει τις αποταμιεύσεις σας», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος.
«Με τον Βάιτμαν επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χαθεί ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», πρόσθεσε η ίδια πηγή.






















































