ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη καταπιέζουν «Τούρκους» μειονοτικούς

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη καταπιέζουν «Τούρκους» μειονοτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για καταπίεση τόσο της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «τουρκική», όσο και των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα, μίλησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του κυπριακού ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, όπως ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «οι Τουρκοκύπριοι έχουν το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις.

»Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες» είπε και συνέχισε:

«Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εκτός των χωρών του ΟΙΔ, βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και νέες αντιξοότητες», υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Όλη η Ευρώπη δηλαδή, όχι μόνο η Ελλάδα, καταπιέζουμε τους Τούρκους, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ μιας χώρας που τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν άγνωστη λέξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Πεντάγωνο αποκαλύπτει άψογη αναχαίτιση 111 πυραύλων που στόχευαν το USS Abraham Lincoln

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο τζιχαντιστής «μεταβατικός πρόεδρος» της Συρίας με τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν

Από τον Δεδομένο Σύμμαχο στη Στρατηγική της Ισχύος

ΕΛ.Α.Σ. για Σύνοδο ΝΑΤΟ: «Χρειαζόμαστε μία στρατηγική για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις που να βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος και όχι σε λευκές επιταγές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2027 τα ελληνικά F-35 – «Η Ελλάδα πληροί τους στόχους του 3,5% για τις αμυντικές δαπάνες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr