ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


















































Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Με κόστος 2 δισ. δολάρια την ημέρα, πόσο μπορεί να αντέξει η Ουάσιγκτον τον πόλεμο με το Ιράν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών που οι χώρες τους πολέμησαν στην απόβαση της Νορμανδίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκατσε στην πρώτη σειρά, στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ελλάδα όχι μόνο συμμετείχε στην απόβαση με δύο πολεμικά πλοία, τις κορβέτες «Τομπάζης» και «Κριεζής», αλλά και παρά τη συνθηκολόγηση του στρατού που υπέγραψε (1941) με τους Γερμανούς ο Γεώργιος Τσολάκογλου, η Ελλάδα συνέχισε τον πόλεμο με την εξόριστη κυβέρνηση στη Μέση Ανατολή και τις στρατιωτικές της δυνάμεις και στην κατεχόμενη Ελλάδα με την Εθνική Αντίσταση.
Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ουδέποτε παραδόθηκε και συνέχισε να μάχεται.
Στη δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν (1942) στην Αίγυπτο συμμετείχε νικηφόρα η Ελληνική Ταξιαρχία με 316 αξιωματικούς και 5.155 οπλίτες.
Στη μάχη του Ρίμινι (1944) ήταν η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία που κατέλαβε την ιταλική πόλη, νικώντας τους Γερμανούς και υψώνοντας την ελληνική σημαία στο δημαρχείο της.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετέβη την Τετάρτη στο Πόρτσμουθ προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 75η επέτειο της απόβασης των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 15 χωρών, που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της D-Day.
























































