ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μείωση των καταθετικών επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,50%, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κηρύσσοντας παράλληλα την επανεκκίνηση του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) με αγορές ομολόγων 20 δισ. ευρώ μηνιαίως από την 1η Νοεμβρίου.
Ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα παραμείνει ακόμη έξι εβδομάδες στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας, βγάζει το «μπαζούκας» ακόμη μια φορά προκειμένου να προλάβει τον κύκλο της ύφεσης στην Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.
Τα επιτόκια αναχρηματοδότησης θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα 0% και 0,25%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας, το διοικητικό συμβούλιο εκτιμά ότι τα επιτόκια του ευρώ θα παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα, ή θα υποχωρήσουν, έως ότου ο πληθωρισμός ενισχυθεί στα επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα του 2%.
Όπως επίσης ανακοίνωσε η ΕΚΤ, σκοπεύει να συνεχίσει να επανεπενδύει πλήρως, τα ποσά από την εξόφληση τίτλων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP) κατά τη λήξη τους, για παρατεταμένη χρονική περίοδο μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκιά της η ΕΚΤ.
Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών (TLTROs), η ΕΚΤ αποφάσισε ότι στόχος είναι να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες τραπεζικής χρηματοδότησης και ομαλή μετάβαση της νομισματικής πολιτικής διατηρώντας τον υποστηρικτικό χαρακτήρα των πολιτικών της ΕΚΤ.























































