Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Πανηγύρια Χατζηδάκη για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ την εποχή που κυβερνούσαμε

ΣΥΡΙΖΑ: Πανηγύρια Χατζηδάκη για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ την εποχή που κυβερνούσαμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το είδαμε κι αυτό: Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της ΔΕΗ το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «παρά τη διαστρέβλωση που ο ίδιος επιχειρεί όσον αφορά την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή, είναι αδύνατον να κρυφτεί το γεγονός ότι η συζήτηση γίνεται για τα βελτιωμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Απευθυνόμενος στους πολίτες και τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η ανάγκη για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που κυνικά επιχειρεί ο ίδιος να δικαιολογήσει με διαστρεβλώσεις και fake news, δεν προκύπτει από τα χθεσινά οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, καθώς τα τιμολόγια αναπροσαρμόστηκαν την 1η Σεπτέμβρη» και ότι «από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία προκύπτει μείωση του εσωτερικού κόστους της ΔΕΗ, αύξηση των επενδύσεων, καθώς και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, ιδιαίτερα στο β τρίμηνο».

Επιπλέον, αναφέρει ότι η αύξηση εξόδων «οφείλεται πλήρως σε εξωγενείς παράγοντες όπως το κόστος αερίου, οι τιμές εισαγωγής και η διαθεσιμότητα υδροηλεκτρικού δυναμικού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως με την ανακοίνωση των βελτιωμένων αποτελεσμάτων της ΔΕΗ «καταρρέει η καταστροφολογία της ΝΔ και αποκαλύπτεται πόσο αναίτιες ήταν οι αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που επιβαρύνουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις».

Σημειώνει, δε, πως «επιβεβαιώνεται ότι, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καταθέσει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση που να αφορά στο μακροπρόθεσμο μέλλον και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, την ενίσχυση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, την απολιγνιτοποίηση, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και των αναγκών της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

«Το μόνο που επαναλαμβάνει συνεχώς», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «είναι η ιδιωτικοποίηση ακόμα και των δικτύων, μια πολιτική δηλαδή που στρέφεται ευθέως ενάντια στις ανάγκες των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης απειλεί τώρα και δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...