ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Νεκροταφεία Ελλήνων Στρατιωτών Αλβανία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,


















































Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα
Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου
«Εκρηκτική» δασκάλα της γιόγκα: Η 56χρονη μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο
Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη για κατασκοπεία - Διακινούσε ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάλεσμα στην Αλβανία «να αλλάξει στάση» στο θέμα των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, αν θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε., απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Αποτίω φόρο τιμής στην Ιερή Μνήμη εκείνων που έπεσαν στο αλβανικό μέτωπο, υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.
»Δυστυχώς, μ’ ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στην μεγάλη θυσία τους» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια έκθεσης με προσωπικά αντικείμενα από τους προσωρινούς τάφους των πεσόντων.
«Είναι πια καιρός η Αλβανία, τώρα μάλιστα που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, ν’ αλλάξει στάση» τόνισε, σημειώνοντας πως «είναι παρήγορο ότι αρχίζει να αλλάζει στάση, αρκεί αυτό να έχει οριστικώς αίσια έκβαση».
Ευχαρίστησε τέλος τον Γιώργο Σούρλα για τις προσπάθειές του «να βρουν οι μεγάλοι νεκροί του αλβανικού μετώπου τον τάφο που τους αρμόζει», εκφράζοντας την στήριξή του στον αγώνα του.
Ξέχασε να ευχαριστήσει, βεβαίως, τον Νίκο Κοτζιά που χάρη σε εκείνον τα οστά εκατοντάδων Ελλήνων στρατιωτών που ήταν θαμμένα σε πρόχειρους λάκκους στα πεδία των μαχών βρήκαν ανάπαυση σε στρατιωτικό νεκροταφείο.
























































