Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξελίξεις στη Βολιβία: Αναγκάστηκε σε παραίτηση ο Έβο Μοράλες – Θα προκηρύξει εκλογές

Εξελίξεις στη Βολιβία: Αναγκάστηκε σε παραίτηση ο Έβο Μοράλες – Θα προκηρύξει εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολιβία, Έβο Μοράλες, Εκλογές,

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, μετά τις προτροπές από τους αρχηγούς στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων του κράτους και εν μέσω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο διοικητής των βολιβιανών ενόπλων δυνάμεων, Ουίλιαμς Καλίμαν, προέτρεψε τον Εβο Μοράλες να παραιτηθεί για να «φέρει ειρήνη και σταθερότητα προς όφελος της Βολιβίας».

Αυτά τα αιτήματα επανέλαβε και ο αρχηγός της Αστυνομίας Βλαντιμίρ Γιούρι Καλντερόν, ο οποίος τον κάλεσε να εγκαταλείψει τη θέση του.

O πρόεδρος της Βολιβία, Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε πως θα προκηρύξει νέες εκλογές, αφού ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση στην οποία αναφέρεται πως οι εκλογές που διεξήχθησαν στις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας παρατυπιών.

Ο Μοράλες δήλωσε ακόμη πως θα αντικαταστήσει τα μέλη του εκλογικού συμβουλίου, τα οποία δέχθηκαν πυρά μετά τη διατύπωση κατηγοριών για εκλογική νοθεία στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο ίδιος, διατηρώντας το προεδρικό του αξίωμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βολοδέρνει» στο 22,3% η ΝΔ – Πολιτική αλλαγή θέλουν 6 στους 10

Τραμπ: «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την υγεία της χώρας» πριν από νέες εκλογές στη Βενεζουέλα

Μαδούρο: Από οδηγός λεωφορείου πρόεδρος της Βενεζουέλας – Το 2024 με νοθεία κέρδισε τις εκλογές

Politico: Τρία σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις το 2026 και οι πιθανότητες να πετύχουν

Επίθεση Μητσοτάκη στους αγρότες: «Τραμπουκίζουν» – «Eπιθετική κίνηση» το κλείσιμο των δρόμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr