ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Νετανιάχου στο Fox News: Όχι F-35 στην Τουρκία - Κατέχει τη μισή Κύπρο και απειλεί την Ελλάδα
Αίγιο: Ανατροπή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας - Σενάριο για δράστιδα τη μητέρα
Τουρκία-Σ.Αραβία με λεφτά του Κατάρ «ανασταίνουν» τον Σιδηρόδρομο της Χετζάζης κόντρα στον IMEC και στα συμφέροντα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά δεύτερη με άνοδο η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα, πρώτη με πτώση η ΝΔ
Τραμπ από Σύνοδο ΝΑΤΟ: «Οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία - Όλα ανοιχτά και για F-35»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυμα πως η Ελλάδα προσέρχεται στις ΗΠΑ με την ατζέντα ενός αξιόπιστου, σταθερού και διαχρονικού εταίρου, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί και στο επίπεδο του Λευκού Οίκου ο ρόλος της Τουρκίας ως αποσταθεροποιητικού παράγοντα, που παράγει ανασφάλεια και απειλεί ευθέως την ακεραιότητα χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα.
Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, έχει ήδη αναπτυχθεί ένας ευρύτερος συνασπισμός γύρω από τις θέσεις της Ελλάδας, μέσα από τις διμερείς και τριμερείς συμφωνίες της με τις χώρες της περιοχής.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή είναι ακόμα μακριά, καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διαλόγου με την άλλη πλευρά.
Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια προσφυγή δε θα είναι το πρώτο βήμα της Ελλάδας, πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας για στρατιωτικοποίηση των μεταξύ μας διαφορών, είμαστε όμως αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εφόσον χρειαστεί.
























































