Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκάλυψε η Washington Post για την ημέρα της εκτέλεσης Σολεϊμανί

Τι αποκάλυψε η Washington Post για την ημέρα της εκτέλεσης Σολεϊμανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, αποκάλυψε ότι την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του Σολεϊμανί ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση κατά ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στην Υεμένη.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και βασικός διοικητής της ομάδας Quds, που δραστηριοποιείται στην Υεμένη .

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους η επιχείρηση των ΗΠΑ δεν «έφερε την εξουδετέρωση» του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.

Ερωτήματα

Η ανεπιτυχής έκβαση της εν λόγω επιχείρησης προκαλεί ερωτήματα για το ένα η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την εξουδετέρωση του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Σολεϊμανί ήταν για να προλάβουν οι ΗΠΑ κάποιο χτύπημα εναντίον αμερικανικών στόχων, όπως ήταν η επίσημη αιτιολογία [σ.σ. ο Τραμπ είπε την Πέμπτη ότι ο Σολεϊμανί σκόπευε να ανατινάξει την αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη] ή αν ήταν μέρος ενός σχεδίου για την εξουδετέρωση της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν ότι η επιχείρηση στην Υεμένη κατά του Ιρανού αξιωματούχου παραμένει απόρρητη και για αυτό δεν είπαν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι η επιχείρηση δεν ήταν πετυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος, όπως σημειώνει η Washington Post.

Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι τα δύο χτυπήματα εγκρίθηκαν περίπου την ίδια ώρα και ότι οι ΗΠΑ δεν αποκάλυψαν την επιχείρηση στην Υεμένη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Ποιες χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιες συνεχίζουν

Καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του μάγου Κόπερφιλντ – Τις νάρκωνε πριν επιτεθεί

Απαγορεύτηκε η εισαγωγή ρωσικού ουρανίου στις ΗΠΑ

Αντιμέτωποι με αμερικανικές κυρώσεις η Γκορντάνα και οι υπόλοιποι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr