ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατασχέσεις και εκποιήσεις πρώτης κατοικίας χωρίς καμία προστασία από τον Μάιο του 2020

Κατασχέσεις και εκποιήσεις πρώτης κατοικίας χωρίς καμία προστασία από τον Μάιο του 2020
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Για πρώτη φορά περνάμε σε ένα καθεστώς που δεν θα έχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία».

Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV.

Από το 2010 όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα, θα είναι η πρώτη φορά που οι δανειολήπτες θα αντιμετωπίσουν μια νομική κατάσταση που δεν θα περιλαμβάνει καμία προστασία πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, από το 2010 είχαμε τον νόμο Κατσέλη, ο οποίος πέρα από τις προσπάθειες που είχαν γίνει να εμφανιστεί ως νόμος-καταφύγιο των στρατηγικών κακοπληρωτών, στην πραγματικότητα αποτέλεσε στο μεγαλύτερό του ποσοστό έναν νόμο καταφύγιο των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Πλεον, δίνεται μια τετράμηνη παράταση, ενώ μετά την 1/5/2020 δεν προβλέπεται καμία ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το νέο πτωχευτικό πλαίσιο θα προβλέπει απαλλαγή από τα χρέη αφού ρευστοποιηθεί όλη η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη.

Το αντικείμενο του νέου πτωχευτικού είναι ένα στοιχείο αυτονόητου, δηλαδή αν κάποιος χάσει όλη την ακίνητη περιουσία, ακόμη κι αν συνεχίσει να οφείλει, δεν θα υπάρχει κάτι για να κάνουν διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δασικά ακίνητα: Άμεσα μεταβιβαστικά συμβόλαια για όσους έχουν δικαιωθεί από τις δασικές επιτροπές

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι τράπεζες: Προαναγγελία νέου κόμματος και μετωπική με την κυβέρνηση

Κυρώσεις του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών στον Ιρακινό υφυπουργό πετρελαίου και φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές

Τσίπρας από την Κρήτη: «Κυβερνούν με όρους μαφίας – Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»

Καθαρισμός οικοπέδων: Οι υποχρεώσεις και τα πρόστιμα – Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr