Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντ. Μπακογιάννη: Τώρα ο Τραμπ ξέρει πώς θα αντιδράσουμε εάν καταπατηθεί η κυριαρχία μας

Ντ. Μπακογιάννη: Τώρα ο Τραμπ ξέρει πώς θα αντιδράσουμε εάν καταπατηθεί η κυριαρχία μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη και αυτό κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο Τραμπ κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τόνισε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Άρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, η Ουάσιγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σημειώνοντας πάντως ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της.

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, πολλές χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας στο πολιτικό και το διπλωματικό επίπεδο, όμως το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί.

»Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα», υπογράμμισε.

Δήλωσε μάλιστα απογοητευμένη από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ την οποία διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Με απογοήτευσε πάρα πολύ. Είχε προετοιμάσει όλη αυτή τη συνεργασία αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την βρήκε έτοιμη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη.

»Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα.

»Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας.

»Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς.

»Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει που δεν το πιστεύω», υπογράμμισε.

Σχετικά εξάλλου για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας η κα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της επιλογής ενός πολιτικού προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Βενιζέλος: Η χώρα είναι «μη διακυβερνήσιμη» – Κρίση νομιμοποίησης και προβλήματα εθνικής ασφάλειας

Η σφαγή των Εβραίων – Πατέρας και γιος οι μακελάρηδες – 10χρονη μεταξύ των νεκρών

Συριακές Αρχές: Ο δράστης της επίθεσης που σκότωσε Αμερικανούς ήταν μέλος των δυνάμεων ασφαλείας

Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ – Ένας ήρωας μουσουλμάνος επιτέθηκε στους τζιχαντιστές – Μεγάλος σεβασμός από τον Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...