ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Tη συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Κύπρου αναμένει ο οίκος Moody’s, σύμφωνα με τη ανακοίνωσή του τη Μεγάλη Τετάρτη.
Η αιτία είναι φυσικά η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα.
Για τις ελληνικές τράπεζες, ο οίκος αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:
«Η κερδοφορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα εξασθενίσει και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά του (NPEs) θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και κοντά στο 40% περίπου των δανείων τους στο τέλος του 2019.
»Τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν την παροχή πρόσθετης ρευστότητας και διευκολύνσεων για κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων, τα οποία θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της δημιουργίας νέων NPEs, όπως θα βοηθήσει και η παράταση των περιόδων αποπληρωμής για τους ευάλωτους πελάτες των τραπεζών.
»Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ελλάδα θα πλήξουν ιδιαίτερα τον τουριστικό τομέα, στον οποίο αντιστοιχεί περίπου το 12% του ΑΕΠ της χώρας.
»Ταυτόχρονα, μία μεγάλη μείωση της εγχώριας ζήτησης θα επιβαρύνει τους κλάδους των μεταφορών και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, του εμπορίου και της μεταποίησης.
»Αν και οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία, δεν είναι πιθανή μία σημαντική διόρθωση, δεδομένης της μεγάλης μείωσής τους από το 2010 έως το 2017».























































