ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πλήγμα στην Κασπία: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κατέστρεψαν μυστική ιρανική βάση αεράμυνας σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων
Ο Νίκος Δένδιας στα Εμιράτα: Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ κι όλη τη ηγεσία
Τραμπ προς Συμμάχους: «Πολεμήστε μόνοι σας για το πετρέλαιό σας ή αγοράστε από εμάς»
Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την ανάκληση του ελληνικού διαβατηρίου του Τόμας Γουόκαπ - Η απάντηση του Ολυμπιακού με φωτογραφίες
Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα και σε «Ψηφιακή Αποικία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην πόλη Μέζεμπεργκ, είχε μιλήσει για «ιστορική και εγκληματική ευθύνη της Τουρκίας στη Λιβύη» σχετικά με την εμπλοκή του τουρκικού στρατού στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του ισλαμιστή Λίβυου Πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Την Τετάρτη ήταν η σειρά της τουρκικής πλευράς να απαντήσει.
Μάλιστα, επέλεξε να το κάνει μέσω του πρεσβευτή της στο Παρίσι Ισμαήλ Χακί Μουσά, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπον Γάλλων Γερουσιαστών, δε δίστασε να πει ότι:
«Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι “προκατειλημμένη”, καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ».
«Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα (…) και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Λιβύη.
»Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις» δήλωσε ο Τούρκος διπλωμάτης, προσθέτοντας:
«Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Χάφταρ στα ανατολικά».























































