Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μεγαλύτερο τζαμί στα Αραβικά Εμιράτα μετονομάστηκε σε «Μαρίας, μητέρας του Ιησού»

Το μεγαλύτερο τζαμί στα Αραβικά Εμιράτα μετονομάστηκε σε «Μαρίας, μητέρας του Ιησού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια κίνηση με συμβολισμό έκαναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκεκριμένα το μεγάλο τζαμί «Sheikh Mohammad Bin Zayed» (σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ) στο Άμπου Ντάμπι, μετονομάστηκε σε «Mariam Umm Eisa», δηλαδή τζαμί της Μαρίας, μητέρας του Ιησού μετά από πρωτοβουλία του πρίγκηπα του Άμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν.

Το τζαμί είναι το μεγαλύτερο στα Εμιράτα με χωρητικότητα 40.000 πιστών, και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά.

Η δημιουργία του από το 1996 έως το 2007 ήταν μια πρωτοβουλία του τότε Προέδρου των Εμιράτων, του σεΐχη Ζαγιέντ, και πήρε το όνομα του, ενώ ο ίδιος τάφηκε στον περιβάλλοντα χώρο όταν απεβίωσε το 2004.

Όπως δήλωσε η υπουργός θρησκευτικής ανοχής των ΗΑΕ, Λούμπνα αλ Κασίμι, η κίνηση αντανακλά «τον ευγενή ανθρωπισμό του σεΐχη Μπιν Ζαγιέντ» και προβάλλει «μια λαμπερή εικόνα της ανοχής και της συνύπαρξης που επικρατεί στα Εμιράτα».

Να πούμε εδώ πως το ίδιο το υπουργείο Ανοχής ιδρύθηκε μόλις πέρυσι από τον Εμίρη του Ντουμπάι Mohammed bin Rashid al-Maktoum, πρωθυπουργού των Εμιράτων, ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό έδαφος για τις εκατοντάδες χιλιάδες ξένους που ζουν και εργάζονται στα Εμιράτα, προωθώντας την θρησκευτική ανοχή.

Όσο για την Λούμπνα είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός των ΗΑΕ, και ανιψιά του σεΐχη Muhammad Al-Qasimi, κυβερνήτη του εμιράτου του Sharjah.

Η ίδια είπε πως το τζαμί με την νέα ονομασία του συμβολίζει το κοινό στοιχείο που έχει το Ισλάμ με άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Παναγία έχει εξέχουσα θέση στο Ισλάμ καθώς αναφέρεται στο Κοράνι δεκάδες φορές και μάλιστα ως «η κορυφαία των γυναικών», με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου να θεωρείται από τα μεγαλύτερα θαύματα του Θεού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η σύγκρουση Τουρκίας-Εμιράτων (ΗΑΕ) και ο «πυρετός» του χρυσού: Ο αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης εξετάζει τους γεωπολιτικούς λόγους

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατηγορεί Ισραήλ και Εμιράτα (ΗΑΕ) για τον χαρακτηρισμό της από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση

Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης: Νέο μέτωπο της Τουρκίας με τα Εμιράτα (ΗΑΕ)

Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ουκρανία στο Άμπου Ντάμπι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr