ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αλέξανδρος Διακόπουλος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τάση αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο διαπιστώνει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος είπε ότι «η δοκιμή κλιμάκωσης που επεδίωξε η Τουρκία απέτυχε και ότι δύσκολα θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον».
Ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική για τις εξελίξεις, την πρόσφατη συνάντηση του Ιμπραήμ Καλίν με την Ελένη Σουρανή στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι εκεί ξεκαθαρίσαμε ότι «θα αντιδράσουμε μέχρι το τέλος» αν γίνει παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
«Η Ελλάδα ακολούθησε σθεναρή γραμμή.
»Πορεύθηκε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ξεκαθάρισε ότι δεν διαπραγματευόμαστε υπό πίεση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μετά το Βερολίνο η Άγκυρα «αναγκάστηκε να γυρίσει τον διακόπτη».
Σημείωσε ακόμα ότι η επανάληψη του διάλογου αφορά τις διερευνητικές επαφές, ότι σε κανένα σημείο δεν συζητήθηκε θέμα αποστρατικοποησης των νησιών και ότι στο τραπέζι είναι μόνο η οριοθέτηση των ζωνών.
























































