Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ελλάδα σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

Δένδιας: Η Ελλάδα σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία» ήταν το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη συνάντηση που είχε στην Αλβανία με τους προέδρους του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε και της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο.

Νωρίτερα, στις επαφές του Νίκου Δένδια που ακολούθησαν τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, κυριάρχησαν η απόφαση για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η διμερή και περιφερειακή συνεργασία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο κ. Δένδιας γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε για τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα συζήτησε σχετικά με την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα, με τις συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε μίνι μάρκετ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...