ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ελλάδα σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

Δένδιας: Η Ελλάδα σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα είναι σταθερά στο πλευρό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία» ήταν το μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη συνάντηση που είχε στην Αλβανία με τους προέδρους του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε και της Ομόνοιας, Βασίλη Κάγιο.

Νωρίτερα, στις επαφές του Νίκου Δένδια που ακολούθησαν τις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, κυριάρχησαν η απόφαση για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η διμερή και περιφερειακή συνεργασία και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο κ. Δένδιας γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε για τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας Λουλζίμ Μπάσα συζήτησε σχετικά με την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών Ελλάδας-Αλβανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα, με τις συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, και μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου – Εν όπλοις συμμαχία: Συλλογική ικανότητα για ταχεία και ενιαία αντίδραση

Αμοιβαία αμυντική συνδρομή Ελλάς, Κύπρου, Αιγύπτου – Ο Νίκος Δένδιας «μπλόκαρε» τη «φούσκα»-συμφωνία της Μέκκας από την Ανατ. Μεσόγειο

Δημοσκόπηση ALCO: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας – Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Ο Νίκος Δένδιας συζήτησε με τον Πρόεδρο Αλ Σίσι την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...