Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΑΤΤΩ: Εγκαταλελειμμένη η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία

ΠΡΑΤΤΩ: Εγκαταλελειμμένη η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι ομογενείς μας στην Αλβανία, αισθάνονται όλο και περισσότερο μόνοι και αβοήθητοι. Εγκαταλελειμμένοι από το Αλβανικό κράτος και από την Ελλάδα. Ένα αίσθημα που επιτείνεται εξαιτίας της πανδημίας». Αυτή είναι η διαπίστωση που υπογραμμίζουν τα στελέχη της ομογένειας στις διαδικτυακές συναντήσεις που έχουν με το ΠΡΑΤΤΩ.

Το ΠΡΑΤΤΩ και τα στελέχη της Ομογένειας, επισημαίνουν ότι «τα πιο βασικά προβλήματα, της μεγαλύτερης αριθμητικά και σημαντικότερης μειονότητας στην Αλβανία, απορρέουν από την έλλειψη μιας συνολικής στρατηγικής της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης ως προς τα ζητήματα των ομογενών.

»Έλλειψη, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από τις αποσπασματικές και ανεπαρκείς πολιτικές στήριξής τους στις πατρογονικές εστίες.

»Έλλειψη, που επιτείνεται από τη διαχρονική απουσία μιας συνεκτικής και συνεπούς πολιτικής ισότιμης ένταξής τους στην Ελλάδα».

Τέσσερα είναι, συνεχίζει το ΠΡΑΤΤΩ, αυτή την περίοδο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας:

«Α) Η απουσία κατοχύρωσης της περιουσίας τους από το αλβανικό κράτος, κυρίως στις παράκτιες περιοχές.

»Β) Η συνεχιζόμενη αδικία της μη καταβολής του επιδόματος υπερηλίκων ομογενών, και το χειρότερο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει ως οφείλει τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

»Γ) Η προβληματική κατάσταση με τη διδασκαλία των ελληνικών στα δημόσια αλβανικά σχολεία.

»Δ) Oι μεγάλες ελλείψεις υποδομών στις περιοχές που ζει η ομογένεια, κυρίως στο οδικό δίκτυο και την ύδρευση.

»Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει τη γηγενή ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά της.

»Παράλληλα, να απαιτήσει από την κυβέρνηση των Τιράνων να τηρήσει τα σημεία που αφορούν την ομογένεια, ενόψει των ενταξιακών διαδικασιών της Αλβανίας με την ΕΕ.

»Καλεί, επίσης όλα τα κόμματα της δημοκρατικής-προοδευτικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα δίκαια των ομογενών».

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία έχει αναρτήσει ο Γιάννης Καραγιάννης, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Αλέξης Τσίπρας: Στα μαύρα χρόνια του Μητσοτάκη ασφυκτιά η Δημοκρατία

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...