Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Να απομακρυνθεί η Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας

Τσίπρας: Να απομακρυνθεί η Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική θύελλα που προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε «στο και πέντε» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.

Ήδη, τα τρία επιστημονικά επιμελητήρια της χώρας (TEE, OEE και ΓεωΤΕΕ, στα οποία, σημειωτέον, οι πρόεδροι προέρχονται από το χώρο της ΝΔ) έχουν εκφράσει με σφοδρότητα την αντίδρασή τους στην τροπολογία Κεραμέως, ενώ και η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρσή της.

Τσίπρας: Αντισυνταγματική η τροπολογία

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια, στους οποίους και χαρακτήρισε ως «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων για την αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία Κεραμέως.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την «επαίσχυντη» τροπολογία.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της κ. Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης απειλεί τώρα και δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...