Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν άμεση καθαίρεση Τραμπ

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν άμεση καθαίρεση Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληθαίνουν οι φωνές στις Ηνωμένες Πολιτείες που ζητούν την άμεση καθαίρεση Τραμπ. Ακόμη και στελέχη των ρεπουμπλικάνων συζητούν την άμεση καθαίρεσή του. «Να θυμάστε αυτή τη μέρα» δήλωσε μέσω twitter ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την άμεση καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία της χώρας ζητούν οι Δημοκρατικοί από τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, ζητώντας του να κάνει χρήση της 25ης τροποποίησης του Συντάγματος.

Η 25η τροποποίηση του Συντάγματος συντάχθηκε πριν από 50 χρόνια και προβλέπει το ενδεχόμενο της συμπεριφοράς ενός προέδρου να είναι τόσο ασταθής που θα ήταν απαραίτητο να υπάρχει κάποιος συνταγματικός μηχανισμός για την απομάκρυνσή του αμέσως από το αξίωμα.

Μετά από την εισβολή ακροδεξιών στο Καπιτώλιο θεωρείται από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μπορέσει ο Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει μία νέα θητεία το 2024.

Τα πράγματα δείχνουν πολύ χειρότερα για αυτόν, από την στιγμή που ακόμα και στελέχη των Ρεπουμπλικάνων συζητούν την παραπομπή του, ακόμα και την άμεση καθαίρεσή του από το αξίωμα του.

Η άρνηση Τραμπ να αποδεχθεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, οδήγησε σε πρωτοφανείς καταστάσεις για τη δημοκρατία στις ΗΠΑ.

Μία γυναίκα έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς κατά την εισβολή των τραμπικών στο Καπιτώλιο, που εκκενώθηκε τελικά από την Εθνοφρουρά.

Πρόκειται για σκηνές που δεν έχουν προηγούμενο για την Υπερδύναμη – και καταδεικνύουν τον βαθύ διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας: η διακοπή της διαδικασίας της αναγνώρισης του εκλογικού αποτελέσματος στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, δεν έχει προηγούμενο.

Ο ίδιος ο Τραμπ, κάλεσε μεν τους οπαδούς του να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επέμεινε ωστόσο ότι «του έκλεψαν τη νίκη», για να επανέλθει λίγο αργότερα με νέο tweet -το οποίο αποσύρθηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης- και να επιμείνει αμετανόητος:

«Να θυμάστε αυτή τη μέρα, μας έκλεψαν τη νίκη».

Χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στην Ουάσιγκτον και κατευθύνθηκαν έξω από το Καπιτώλιο, χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο για τον κορωνοϊό. Πολλοί ήταν ένοπλοι.

Οι αντιδράσεις από ολόκληρο τον Κόσμο είναι έντονες, με τους ηγέτες να μιλούν για επίθεση στην δημοκρατία.

Στις ΗΠΑ συζητείται πλέον στα σοβαρά η άσκηση κατηγοριών στον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος, ωστόσο, διατηρεί μία σημαντική υποστήριξη από ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr