Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντ. Τραμπ εξετάζει την ίδρυση νέου κόμματος

Ο Ντ. Τραμπ εξετάζει την ίδρυση νέου κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα συζήτησε με συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσαν ενημερωμένες πηγές στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο κ. Τραμπ φέρεται να εξέτασε το σενάριο σε συζητήσεις με συνεργάτες του και κοντινά του πρόσωπα την τελευταία εβδομάδα, κατά το δημοσίευμα.

Θα προτιμούσε να βαφτίσει το νέο σχήμα «Patriot Party» («Πατριωτικό Κόμμα»), σύμφωνα με τις πηγές της Τζέρναλ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος βρίσκεται τελευταία στα μαχαίρια με μέρος της ηγετικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, ιδίως με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του GOP στη Γερουσία, τον Μιτς Μακόνελ.

Ο τελευταίος προσάπτει στον κ. Τραμπ ευθύνες για την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Δημοσκοπήσεις θέλουν τον απερχόμενο πρόεδρο, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα, να διατηρεί υψηλή δημοτικότητα στη βάση των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει.

Δεν είναι σαφές πόσο σοβαρά εννοεί ο Ντόναλντ Τραμπ να ιδρύσει νέο κόμμα, εγχείρημα που θα προϋπέθετε τεράστιες επενδύσεις και πόρους.

Πάντως διαθέτει ευρεία βάση, μέρος της οποίας δεν συμμετείχε στα εσωκομματικά των Ρεπουμπλικανών πριν από το 2016, θυμίζει η Τζέρναλ.

Γενικά, τα επιλεγόμενα «τρίτα» κόμματα ουδέποτε διαδραμάτισαν μείζονα ρόλο στα αμερικανικά πολιτικά πράγματα ή εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ.

Εάν ο κ. Τραμπ προχωρούσε πράγματι, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τους Ρεπουμπλικανούς, καθώς θα απευθυνόταν πρωτίστως στο συντηρητικό πολιτικό ακροατήριο, το οποίο μονοπωλούν ως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εισέρχεται στην 6η εβδομάδα, η κλιμάκωση φαντάζει το επικρατέστερο σενάριο

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) έτοιμα να στηρίξουν στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ για την ανάκτηση του ελέγχου στα Στενά του Ορμούζ

«Καλή πιθανότητα» για συμφωνία, αλλά απειλές για «ισοπέδωση των πάντων» – Τι δήλωσε ο Τραμπ στα αμερικανικά ΜΜΕ

Τραμπ: Διορία επιπλέον 24 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Προειδοποίηση του Προέδρου του Ιρανικού Κοινοβουλίου προς Τραμπ: «Θα καεί ολόκληρη η περιοχή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr