Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν με τις ΗΠΑ τη συμφωνία αγοράς 50 μαχητικών F-35

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν με τις ΗΠΑ τη συμφωνία αγοράς 50 μαχητικών F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά 50 μαχητικών F-35 και έως και 18 οπλισμένων ντρον, ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές την Τετάρτη, μεταδίδουν η ιστοσελίδα Arab Weekly και το Reuters.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονταν για τη σύναψη της συμφωνίας πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη. Ο νέος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θα την επανεξετάσει.

Τα ΗΑΕ, ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, εδώ και καιρό εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν τα αεροσκάφη στελθ F-35 της Lockheed Martin.

Αυτό κατέστη εφικτό μετά την εξομάλυνση των σχέσεων τους με το Ισραήλ τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με μια πηγή, η συμφωνία πώλησης των F-35 υπεγράφη περίπου μία ώρα πριν ο Μπαϊντέν ορκιστεί το αξίωμά του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε τα ΗΑΕ «σημαντικό εταίρο ασφαλείας», σημειώνοντας ότι η χώρα του Κόλπου συμμετέχει εδώ και πολύ καιρό σε στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ

Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»

Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής

Βανς: Εναπόκειται στον ιρανικό λαό η ανατροπή του καθεστώτος, αν το επιθυμεί

Ο Νετανιάχου προσχώρησε επίσημα στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr