ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έκανε δεκτό τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Ματαρέλα κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την επίλυση της πολιτικής αυτής κρίσης.

Όπως έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου πρόκειται να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Στις διαβουλεύσεις αυτές αναμένεται να πάρουν μέρος μόνον οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ενδεχομένως οι αρχηγοί τους, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής που επιβάλλουν τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο Τζουζέπε Κόντε θα καταφέρει να εξασφαλίσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με ενισχυμένη κοινοβουλευτική στήριξη και αν θα μπορέσει να γεφυρωθεί, ενδεχομένως, το χάσμα που δημιουργήθηκε με το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι.

Διαφορετικά, ο πρόεδρος Ματαρέλα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι υπάρχει η αναγκαία συναίνεση, μπορεί να ακολουθήσει την οδό που οδηγεί στην σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με περιορισμένες προγραμματικές προτεραιότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιταλία: Η Μελόνι ζήτησε να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που δολοφόνησε δύο ληστές (βίντεο)

Χαμός στο ΝΑΤΟ! Η Μελόνι ΔΕΝ θέλει να βλέπει μπροστά της τον Τραμπ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr