ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κατήγοροι ζητούν από τον Τραμπ να καταθέσει ενόρκως στη Γερουσία

Οι κατήγοροι ζητούν από τον Τραμπ να καταθέσει ενόρκως στη Γερουσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ένορκη κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για τη συμπεριφορά του πριν τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου ζητούν οι Δημοκρατικοί βουλευτές που ανέλαβαν τον ρόλο των κατηγόρων στη δίκη του.

«Δεδομένου ότι αμφισβητείτε αυτούς τους βάσιμους ισχυρισμούς, σας γράφω για να σας καλέσω να καταθέσετε ενόρκως, είτε πριν ή κατά τη διάρκεια της δίκης στη Γερουσία, όσον αφορά τη συμπεριφορά σας στις 6 Ιανουαρίου 2021», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Τραμπ και τους δικηγόρους του ο επικεφαλής των κατηγόρων, ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν.

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι και ο πρώτος πρόεδρος που παραπέμφθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου λόγω εκτεταμένης εκλογικής απάτης, είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να «αγωνιστούν» σε ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε λίγο πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, σκοτώθηκαν στις ταραχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα – Αγνοείται η τύχη μέλους του πληρώματος

Το Ιράν δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει δεσμευμένα κεφάλαια στο Κατάρ για να αγοράσει «απαραίτητα αγαθά»

Τεχεράνη προς Ουάσιγκτον: «Συγκρατήστε το Ισραήλ»

Η Τεχεράνη επιμένει να διατηρήσει τον έλεγχο στα Στενά του Ορμούζ, λένε ανώτερες ιρανικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr