Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Τον Ιούνιο θα επαναξιολογηθούν οι σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

To ζήτημα των σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία θα τεθεί και πάλι στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου ανέφερε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή αποκλιμάκωση και η Άγκυρα να έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε μονομερείς ενέργειες.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πήτερ Στάνο ανέφερε ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ξανά, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας και θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Μπορώ μόνο να επαναλάβω όσα έχουμε πει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και τις διμερείς σχέσεις τους.

Όλα αυτά είναι μέρος των τρεχουσών προσπαθειών να προχωρήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εποικοδομητική συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας και μεταξύ Τουρκίας και των χωρών – μελών μεμονωμένα.

Σε αυτό έχουμε δεσμευτεί. Ακριβώς στη γραμμή της δήλωσης της τελευταίας συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί ξανά και θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου» σημείωσε ο Πήτερ Στάνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr