Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα να επιστρέψει στον ρόλο της ως γέφυρα μεταξύ των λαών στη Μέση Ανατολή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα να επιστρέψει στον ρόλο της ως γέφυρα μεταξύ των λαών στη Μέση Ανατολή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει ουσιαστική συμβολή στην επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σημειώνει ειδικότερα ότι «η ΕΕ οφείλει επιτέλους να αποκτήσει ενεργό ρόλο και να μην παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις: άμεση εκεχειρία με παύση των ισραηλινών βομβαρδισμών και της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς, σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των εποικισμών από το Ισραήλ, επανέναρξη αξιόπιστων, άμεσων συνομιλιών και επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Τονίζει ότι «ο ίδιος ο κ. Μπορέλ πρέπει να μεταβεί στην περιοχή για διαβουλεύσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η επίσκεψη Δένδια στην περιοχή, επιτέλους για πρώτη φορά και στην Ραμάλα -στην Παλαιστίνη όπως αποκαλείται επίσημα στην Ελλάδα από το 2016 και όχι στα “παλαιστινιακά εδάφη”- πρέπει να συνοδευτεί από την επιμονή της χώρας στην επίλυση του Μεσανατολικού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ για δύο κράτη που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Η Ελλάδα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «πρέπει να επιστρέψει στο ρόλο της ως γέφυρα στην περιοχή, με ενεργητικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να συνεχίσει τα πλήγματα κατά του Ιράν για «εβδομάδες ακόμη», δηλώνει στρατιωτικός εκπρόσωπος

Συγκέντρωση των Navy SEALs και των Αμερικανών Ρέιντζερς στη Μέση Ανατολή

Οι IDF βομβάρδισαν επίλεκτη στρατιωτική ακαδημία του Ιράν με πλήγματα ακριβείας

Πλήγμα στην Κασπία: Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις κατέστρεψαν μυστική ιρανική βάση αεράμυνας σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων

Νετανιάχου: «Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για την κρίση στο Ορμούζ είναι η αναδρομολόγηση των αγωγών προς τη Μεσόγειο» – Δεν είπε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...