ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ενέργεια, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Φυσικό Αέριο,


















































Ο Βαλέριος Αλεξέγεφ ομολόγησε το μένος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τους Έλληνες - Ο ρόλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» - Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία
Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
Θεσσαλονίκη: Πέθανε η μητέρα του στελέχους της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, μετά την εμπρηστική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έξι μήνες πριν από τις εκλογές στη Γαλλία – και εν μέσω ενεργειακής κρίσης που έχει εκτοξεύσει τις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, ο πρόεδρος της χώρας, Εμμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο «France 2030», ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το οποίο, η χώρα του θα κατασκευάσει νέους, μικρότερους πυρηνικούς αντιδραστήρες με στόχο την προώθηση της βιομηχανικής παραγωγής και την καινοτομία.
Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη «Γαλλία 2030», ο Μακρόν υποστήριξε απευθυνόμενος σε ομάδα επιχειρηματιών:
«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη της καινοτομίας και της εκβιομηχάνισης ταυτόχρονα.
»Χρειαζόμαστε μια χώρα που να παράγει περισσότερα», πρόσθεσε.
Ο Μακρόν είπε επίσης ότι το σχέδιο αυτό θα δώσει σημαντικό ρόλο σε μικρές, ευέλικτες νεοσύστατες επιχειρήσεις στην οικοδόμηση του βιομηχανικού μέλλοντος της Γαλλίας παράλληλα με τους επιχειρηματικούς «γίγαντες».
Αναφερόμενος στην πανδημία της νόσου Covid και την έλλειψη μασκών για την προστασία των πολιτών, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η κρίση αυτή έδειξε πόσο σημαντική είναι η καινοτομία και η βιομηχανική παραγωγή στην χώρα του.
«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της παραγωγής για τη Γαλλία και την Ευρώπη», υπογράμμισε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι, η Γαλλία βάζει στόχο την κατασκευή του πρώτου αεροσκάφους χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030 καθώς επίσης στην κατασκευή μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων.
Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελούν μέρος του σχεδίου ανάκαμψης, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ανακοινώθηκε πέρυσι για να βοηθήσει τη Γαλλία να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.
Από αυτό το σχέδιο ανάκαμψης ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων απορροφήθηκε στην προώθηση των πιο πράσινων ενεργειακών πολιτικών.























































