Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία συνομιλεί «εξερευνητικά» με το Ιράν για να σταθεροποιηθεί η περιοχή

Η Σαουδική Αραβία συνομιλεί «εξερευνητικά» με το Ιράν για να σταθεροποιηθεί η περιοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, έκανε λόγο περί συνέχισης των «εξερευνητικών» συνομιλιών με τη σιιτική Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τις «εγκάρδιες», γράφει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

«Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τις συνομιλίες αυτές», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

Πάντως, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα πως «για εμάς δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη αλλαγή.

»Λέγαμε πάντα πως θέλαμε να βρούμε τρόπο να σταθεροποιήσουμε την περιοχή».

Ο Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ βρισκόταν χθες Πέμπτη στις ΗΠΑ, όπου είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης και τις διεθνείς συνομιλίες για αυτό, ανέφερε ο ίδιος μέσω Twitter.

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση (…) με τον φίλο μου υπουργό Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε φάσμα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και κοινής ανησυχίας και τρόπους να ενισχύσουμε τη στρατηγική εταιρική σχέση και συνεργασία μας σε πολλά μέτωπα», έγραψε σήμερα.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ συναντήθηκε επίσης με τον ειδικό επιτετραμμένο της Ουάσιγκτον για το Ιράν, τον Ρόμπερτ Μάλι, και οι δύο άνδρες εξέτασαν τρόπους ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών εναντίον «των ιρανικών παραβιάσεων» της συμφωνίας για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιρανικό drone που προσέγγιζε το αεροπλανοφόρο Άμπραχαμ Λίνκολν

Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Ριάντ

Το Ιράν διαψεύδει το τελεσίγραφο Τραμπ – Οι Ιρανοί δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε τρία βασικά αιτήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr