ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Έκλεισε συμφωνίες για δυο νέα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Βρετανία: Έκλεισε συμφωνίες για δυο νέα φάρμακα κατά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυο νέες πιθανές προσθήκες στο «οπλοστάσιο της Βρετανίας κατά της πανδημίας» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Τζαβίντ.

Συγκεκριμένα, ο Τζαβίντ έκανε γνωστό πως η κυβερνητική taskforce για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, έχει συνάψει συμφωνίες για δυο νέες θεραπείες, που αν λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, τότε θα ξεκινήσουν να χορηγούνται σε άτομα που θεωρούνται πιο ευάλωτα απέναντι στη λοίμωξη.

Οι συμφωνίες αφορούν από τη μια την εξασφάλιση 480.000 θεραπειών του φαρμάκου Molnupiravir, το οποίο παράγεται από τη Merck και σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει, αποδεικνύεται πως μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου για ενήλικες με ήπια ή μέτρια συμπτώματα κατά 50%.

Από την άλλη, ο Τζαβίντ αποκάλυψε πως η taskforce υπέγραψε επίσης συμφωνία για 250.000 σειρές θεραπειών με το φάρμακο PF-07321332/ritonavir -που παράγεται από την Pfizer- για το οποίο συνεχίζονται ακόμα οι κλινικές δοκιμές.

Η ριτοναβίρη είναι ένα παλαιότερο φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυασμένες θεραπείες για τη μόλυνση από τον ιό HIV.

Τα δύο νέα αντιιικά φάρμακα αναμένεται να δοθούν σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό, συμβάλλοντας στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και στην ελάττωση της πίεσης στο NHS μέσα στο χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν κατηγορείται 46χρονος Έλληνας

Στην περιοχή του Ντονέτσκ σκοτώθηκε Βρετανός εθελοντής, μαχόμενος για την Ουκρανία

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr