ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας των Εμιράτων μεταβαίνει στο Ιράν – Η πρώτη επίσημη από το 2016

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας των Εμιράτων μεταβαίνει στο Ιράν – Η πρώτη επίσημη από το 2016
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Ιράν,

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται να μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στο Ιράν, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα αξιωματούχου των Εμιράτων από το 2016, όταν η χώρα αυτή του Κόλπου υποβάθμισε σημαντικά τους διπλωματικούς της δεσμούς με την Τεχεράνη, μετέδωσε σήμερα Κυριακή (5/12) το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ναυάρχου Αλί Σαμχανί, εκπροσώπου του ανώτατου ηγέτη και γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας μας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Εμιράτων, ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζάγεντ, θα έρθει αύριο (Δευτέρα) στην Τεχεράνη», μετέδωσε το ISNA.

Η επίσημη αυτή επίσκεψη ενός αξιωματούχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Ιράν θα είναι η πρώτη από την ρήξη μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας το 2016, μετά την εκτέλεση από το Ριάντ ενός εξέχοντα σιίτη θρησκευτικού ηγέτη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν στη συνέχεια υποβαθμίσει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Τεχεράνη.

«Εκτός από τον Ιρανό ομόλογό του», ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Εμιράτων «θα συναντήσει» κι άλλους «υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας μας», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταχνούν μπιν Ζάγεντ είχε πραγματοποιήσει και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν, προετοιμάζοντας το έδαφος της αποκλιμάκωσης μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Ο Τραμπ εξαγγέλλει σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις κατά του Ιράν και προειδοποιεί όσους στηρίζουν την Τεχεράνη

Τραμπ: Το Ιράν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διέκοψαν κάθε εμπορική συναλλαγή και χρηματοπιστωτική πράξη με το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr