ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: «Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο» – Τι είπε ο Σολτς

Πούτιν: «Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο» – Τι είπε ο Σολτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ρωσία δε θέλει πόλεμο» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για την κρίση στην Ουκρανία, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο διαλόγου με τη Δύση, σύμφωνα με το BBC.

Ερωτηθείς αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πολέμου στην Ευρώπη, επισήμανε ότι «η γενιά του δεν μπορεί να φανταστεί πόλεμο στην Ευρώπη»«, ωστόσο πρόσθεσε ότι η ήπειρος έχει ζήσει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990, ο οποίος -όπως ισχυρίστηκε- ότι ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ.

Τόνισε ότι η Ρωσία δε θέλει πόλεμο και στο πλαίσιο αυτό είχε υποβάλει προτάσεις για την έναρξη μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας, ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε εποικοδομητική απάντηση στις προτάσεις της Ρωσίας.

Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα που προβάλλονται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν.

Τι είπε ο Όλαφ Σολτς

O Όλαφ Σολτς από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρειάζται να στείλει τους διαπραγματευτές του με μια «θετική εντολή ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε πρόοδο». Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε ότι «η ασφάλεια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη Ρωσία, όχι εναντίον της Ρωσίας».

Σημείωσε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη είναι προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση, όσο δύσκολη κι αν είναι. Όλοι πρέπει να είμαστε γενναίοι και υπεύθυνοι στις ενέργειές μας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Όλαφ Σολτς πρόσθεσε ότι «ο πόλεμος έχει γίνει αδιανόητος στην Ευρώπη και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας σε Αυστρία και Γερμανία – Ποιο το πρόγραμμά του, ποιους θα συναντήσει

Η μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με drones στη Ρωσία – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στο Ιράν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία – Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr