Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευρωβουλευτές

Ο Πούτιν απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία στους Ευρωπαίους ηγέτες και τους ευρωβουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους περισσότερους ευρωβουλευτές, σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

«Οι περιορισμοί αφορούν τους πλέον υψηλόβαθμους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων Επιτρόπων, των επικεφαλής των ευρωπαϊκών στρατιωτικών οργανισμών, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» λόγω της «αντιρωσικής πολιτικής» τους, όπως την χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μέτρο αυτό αφορά και τους πολιτικούς αξιωματούχους των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφους οι οποίοι «στήριξαν τις παράνομες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, υποκίνησαν τη ρωσοφοβία ή παραβίασαν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ρωσόφωνων πληθυσμών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των προσώπων που στοχοθετούνται, όμως ανέφερε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μόσχα.

«Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε εχθρική ενέργεια εκ μέρους της ΕΕ και των χωρών μελών της, αναπόφευκτα θα ανταποδίδεται».

Στα μέσα Μαρτίου η Ρωσία είχε ήδη ανακοινώσει ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και σε πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να συζητήσει το «πάγωμα ή την αποθήκευση» των όπλων της – Η Χαμάς θεωρεί «άμυνα» τη σφαγή της 7/10

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία – Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr