ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί
Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% - Η πρόθεση για Σαμαρά
Ριζικές ανατροπές στις πολυκατοικίες: Τι αλλάζει για ιδιοκτήτες και διαχειριστές
Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια
Τραμπ: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστηρίο δεν έχει δικαιοδοσία επί Αμερικανών πολιτών 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ρωσία ενδέχεται να διακόψει τον ανεφοδιασμό της Φινλανδίας με φυσικό αέριο από αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε η κρατική φινλανδική εταιρεία Gasum, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης της Μόσχας με τις δυτικές χώρες με αφορμή τη ρωσική απαίτηση να πληρώνουν το αέριο σε ρούβλια.
Στην ανακοίνωσή της η Gasum ανέφερε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα αυτό από τη ρωσική Gazprom Export αλλά προετοιμάζεται για το σενάριο με βάση το οποίο η Μόσχα θα διακόψει την παροχή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σάββατο.
Η Gazprom δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει το θέμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου στη Φινλανδία κυμάνθηκαν γύρω στα 3,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Μαρτίου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει από τις χώρες που χαρακτηρίζει «μη φιλικές» να πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια. Ο ανεφοδιασμός της Βουλγαρίας και της Πολωνίας σταμάτησε τον Απρίλιο, όταν οι δύο χώρες αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια. Η Gasum ανέφερε νωρίτερα ότι δεν θα δεχτεί την απαίτηση της Gazprom Export να πληρώσει σε ρούβλια και επομένως είναι αυξημένος ο κίνδυνος να διακοπεί ο ανεφοδιασμός.
Η Φινλανδία εισάγει το περισσότερο φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί από τη γειτονική Ρωσία. Ωστόσο το αέριο αντιστοιχεί μόλις στο 5% της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας της χώρας.























































