ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός Nord Stream, Γερμανία, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μαρία Ζαχάροβα, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

















































Σκιές σύγκρουσης συμφερόντων για τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Τουρκία, Τομ Μπάρακ, για αγωγό $15 δισ. σε Ιράκ και Συρία
Φιλορώσοι Βούλγαροι και Τούρκοι εθνικιστές σε κοινή γραμμή κατά Οικ. Πατριαρχείου
Ιράν προς Χεζμπολάχ: Προετοιμαστείτε τώρα για πόλεμο
Αθήνα: Τα μέτρα του Χάρη Δούκα για την ανακούφιση των νοικοκυριών
Ρωσία: Η απόφαση για το πολιτικό άσυλο στον Άσαντ είναι οριστική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απειλητική εμφανίστηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα για την παροχή αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη, μέσω του αγωγού Nord Stream 1.
Συγκεκριμένα η Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι το μέλλον του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς τη Γερμανία θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ο αγωγός είναι κλειστός για συντήρηση έως τις 21 Ιουλίου, ωστόσο η Gazprom έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη λειτουργεί σωστά.
Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παρατείνει την ημερομηνία αυτή προκειμένου να περιορίσει την ευρωπαϊκή προμήθεια φυσικού αερίου, διαταράσσοντας τα σχέδια για τη δημιουργία αποθηκών για το χειμώνα.
Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι η Ρωσία κάλυπτε το 40% των ευρωπαϊκών αναγκών σε φυσικό αέριο, αλλά έχει ήδη κλείσει τη στρόφιγγα σε 12 χώρες -μέλη της ΕΕ και τίποτα δεν προμηνύει αλλαγή της ρωσικής στάσης στο εγγύς μέλλον.






















































