ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν
Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε διάφορα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια εκτεταμένης συζήτησης στο TRT.
Σχετικά με την προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι στο Κογκρέσο επικρατεί η εντύπωση πως πρέπει να δοθούν στην Τουρκία νέα μοντέλα του μαχητικού αεροσκάφους.
Παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με τα F-35 συνεχίζεται λόγω των κυρώσεων εξαιτίας του νόμου CATSA στις ΗΠΑ.
Επανήλθε στο θέμα της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου λέγοντας ότι τα νησιά αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση να μην είναι εξοπλισμένα.
«Η Ελλάδα έχει παραβιάσει αυτήν τη σημαντική προϋπόθεση.
»Εξοπλίζει τα νησιά και τα εξοπλίζει κατά της Τουρκίας», είπε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας πως αυτά «τα εξηγήσαμε στην πρώτη και στη δεύτερη επιστολή μας προς τον ΟΗΕ αλλά η Ελλάδα απάντησε 8 μήνες αργότερα».
«Αυτή η απάντηση της Ελλάδας δεν είναι τίποτε άλλο παρά δημαγωγία», τόνισε.
























































