ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με ιστορικούς και τον προειδοποίησαν

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με ιστορικούς και τον προειδοποίησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε ιδιωτική, κρυφή συνάντηση με μία ομάδα ιστορικών στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

Πηγές με γνώση της συνάντησης, που έλαβε χώρα στις 4 Αυγούστου και διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι οι ιστορικοί περιέγραψαν τη σημερινή κατάσταση ως μία από τις πλέον επικίνδυνες για τη δημοκρατία στη σύγχρονη ιστορία.

Τη συζήτηση σχεδόν μονοπώλησαν η άνοδος των απολυταρχικών καθεστώτων ανά τον κόσμο και οι απειλές για την αμερικανική δημοκρατία.

Σύμφωνα με τη Washington Post ειδικοί συνέκριναν τη σημερινή κατάσταση με την εποχή, που προηγήθηκε του Εμφυλίου Πολέμου, καθώς και με φασιστικά κινήματα που αναδύθηκαν πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή του Αβραάμ Λίνκολν το 1860 και εκείνη του Ρουζβελτ το 1940.

Όπως σχολιάζει το Business Insider ο Τζο Μπάιντεν συνηθίζει να συναντάται με ανεξάρτητους ειδικούς για ζητήματα εγχώριας και εξωτερικής πολιτικής.

Το ίδιο έκαναν και αρκετοί ακόμη πρόεδροι των ΗΠΑ από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και έπειτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ προειδοποιεί τους Χούτι: «Μετά τις εκλογές – Δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Η Κίμπερλι δήλωσε «πάντα ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ» – Τραμπ: «Δεν ήταν ποτέ μέλος της οικογένειάς μου. Έβγαινε με τον γιο μου πριν από πολύ καιρό»

Ο Λευκός Οίκος «αποκεφάλισε» την Κίμπερλι: «Της ευχόμαστε καλή τύχη»

Associated Press: Ο Τραμπ δήλωσε ότι «εξετάζει» την αποπομπή της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα μετά από πληθώρα αναφορών για ανάρμοστη συμπεριφορά

Τραμπ για αποπομπή Κίμπερλι: «Το εξετάζουμε. Ναι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr