ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, ΟΠΕΚ+ | OPEC+ | Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, Πετρέλαιο,


















































Νετανιάχου κατά Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Κούρδους και χρηματοδότηση της Χαμάς
Ο Λαβρόφ είπε ότι ίσως η Ρωσία εγκρίνει τη μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα
Αχαΐα: Τις τρεις κόρες του και δυο ακόμη κορίτσια κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά 50χρονος
Ο Χάλεντ Μασάλ της Χαμάς κάλεσε σε αντίσταση και τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Αλ Άκσα
Νίκος Δένδιας για Καποδίστρια: «Η διορατικότητα, η εντιμότητα και η αφοσίωσή του στο καθήκον, αποτελούν διαχρονικό υπόδειγμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το πετρέλαιο εκτινάχθηκε το πρωί της Δευτέρας καθώς ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αυτή την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς.
Η τιμή των συμβολαίων του μπρεντ σημείωσε άνοδο 2,6%, στα 87,38 δολάρια το βαρέλι.
Όσον αφορά το αμερικανικό αργό, η τιμή του κινήθηκε ανοδικά 2,7%, φτάνοντας στα 81,60 δολάρια το βαρέλι.
Έτσι μπαίνει σε καλό δρόμο για να καταγράψει τα πρώτα κέρδη σε τρεις συνεδρίες.
Οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν για τέσσερις συνεχείς μήνες από τον Ιούνιο, καθώς τα lockdown για τον COVID-19 στην Κίνα- που είναι στην κορυφή της κατανάλωσης ενέργειας- πλήττουν τη ζήτηση, ενώ η αύξηση των επιτοκίων και η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου επιβαρύνουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το τρίτο τρίμηνο οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 23%, αν και σε επίπεδο 9μηνου εξακολουθούν να καταγράφουν αύξηση μεγαλύτερη του 14%.
Για να στηρίξει τις τιμές ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα κατά τη συνεδρίασή του στη Βιέννη την Τετάρτη.
Η μείωση αυτού του μεγέθους είναι η μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας.
Εάν συμφωνηθεί, αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία μείωση της παραγωγής.
Μια μεγάλη μείωση της παραγωγής μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες χώρες, όπου ο πληθωρισμός που οφείλεται στην ενέργεια έχει αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν επιθετικά τα επιτόκια.























































