ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή γλώσσα από την E.E. στην Τουρκία – Σε τέλμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Σκληρή γλώσσα από την E.E. στην Τουρκία – Σε τέλμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή γλώσσα υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Τουρκία σύμφωνα με νέα σημεία του προσχεδίου της Επιτροπής για τη διεύρυνση τα οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα και καλώντας την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς ενέργειες.

Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί μετά από αγώνα που έχει δοθεί και στις Βρυξέλλες τι ακριβώς συμβαίνει σε Ελλάδα και Κύπρο και πάνε ακόμη ένα βήμα πιο πέρα μιλώντας με σαφήνεια και στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα και καλώντας την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, κομμάτι του νέου προσχεδίου της Κομισιόν για τη διεύρυνση αναφέρει:

«H κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στον εναέριο χώρο και τις θαλάσσιες ζώνες όλων των γειτονικών παράκτιων κρατών, συμπεριλαμβανομένων (των θαλάσσιων ζωνών) που δικαιούνται τα νησιά τους, πρέπει να γίνονται σεβαστά και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και της υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο μέσω διαλόγου με καλή πίστη και επιδίωξη σχέσεων καλής γειτονίας.

»Η συνέχιση του διαλόγου με καλή πίστη και η αποχή από μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ αποτελεί απόλυτη απαίτηση για τη διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

«Οι γενοκτόνοι θα χάσουν», είπε ο Ερντογάν στην πρώτη ομιλία μετά την επίθεση του Ισραήλ στην Ιντλίμπ

Πληροφορίες: Ο Μάρκο Ρούμπιο προσανατολίζεται να αντικαταστήσει τον Τόμας Μπάρακ με τον Ντέιβιντ Πετρέους

Δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον για τον Τόμας Μπάρακ – Κοντά στην καρατόμηση;

Ο Σκοτ Μπέσεντ ανακοίνωσε τις κυρώσεις που στραγγαλίζουν το Ιράν – Στο «στόχαστρο» Κίνα και Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr