Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας «έδιωξε» τον Ρώσο πρεσβευτή από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας

Ο Τσίπρας «έδιωξε» τον Ρώσο πρεσβευτή από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σερβία, Αλεξάντερ Μποτσάν–Καρτσένκο, αναγκάστηκε, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, ν’ αποχωρήσει από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας λόγω του… Τσίπρα, γράφουν σερβικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Ψευδείς κατηγορίες»

Ο Ρώσος διπλωμάτης επισήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι αποχώρησε από το συνέδριο λόγω της προβολής βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο, όπως σημειώνει, διατυπώθηκαν αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας.

«Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το συνέδριο του SPS στην αρχή εξαιτίας του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, το οποίο προβλήθηκε στους συμμετέχοντες» έγραψε ο Μπόχαν-Καρτσένκο.

«Ο Ελληνας ξεκίνησε μ’ εντελώς αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας, άρχισε να συκοφαντεί την Πατρίδα μου» τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής και προσθέτει:

«Λυπάμαι πολύ γιατί δεν ήμουν παρών κατά την ομιλία του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς».

«Παράνομη ρωσική εισβολή»

Ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του SPS έκανε λόγο για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και επισήμανε ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βελιγράδι.

Τόνισε επίσης ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο και χωρίς τη χρήση βίας».

Στο 11ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) επανεξελέγη πρόεδρος – για πέμπτη θητεία – ο Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Η Νίνα Κασιμάτη χαιρετίζει την ένταξη του «Κίμωνα» στο Πολεμικό Ναυτικό

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...