ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Αθωώθηκαν 12 «μάγισσες» μετά από 400 χρόνια!

ΗΠΑ: Αθωώθηκαν 12 «μάγισσες» μετά από 400 χρόνια!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμερικανική πολιτεία απάλλαξε μεταθανάτια δώδεκα πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί για «μαγεία» σε δίκες που είχαν διεξαχθεί πριν από σχεδόν 400 χρόνια, την περίοδο της αποικιακής Αμερικής.

Ένδεκα από αυτά τα πρόσωπα είχαν απαγχονιστεί έπειτα από τις καταδίκες τους για «μαγεία» στην πολιτεία Κονέτικατ (βορειοανατολικά), στα μέσα του 17ου αιώνα, ενώ το δωδέκατο γλίτωσε.

Αιρετοί του Κονέτικατ υιοθέτησαν την Πέμπτη ψήφισμα για τις υποθέσεις τους, ανακηρύσσοντας την αθωότητα των προσώπων αυτών και χαρακτηρίζοντας τις ποινές που επιβλήθηκαν σε εννιά γυναίκες και δυο άνδρες «δικαστικό σφάλμα».

Οργάνωση απογόνων των θυμάτων, η CT Witch Trial Exoneration Project, εξέφρασε ικανοποίηση στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε για την έγκριση του ψηφίσματος από τους κοινοβουλευτικούς.

Διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της μεταθανάτιας αποκατάστασής τους.

Η απόφαση του Κονέτικατ καταγράφτηκε την παραμονή της 376ης επετείου από τον πρώτο απαγχονισμό καταδικασθείσας για μαγεία στη Νέα Αγγλία, αυτήν της Άλις Γιανγκ.

Εκατοντάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες, κατηγορήθηκαν για «μαγεία» στη Νέα Αγγλία τον 17ο αιώνα, ειδικά στις διαβόητες δίκες του Σάλεμ, στη Μασαχουσέτη, από το 1692 ως το 1693, στις οποίες κυριάρχησαν ο φόβος, η παράνοια και οι προλήψεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Κοτούλες» (ή μάλλον… γαλοπούλες) οι Τούρκοι μετά τις ισραηλινές βόμβες που έφαγαν στη Β/Δ Συρία – Θρασύδειλοι με ρόμπες

Η Ουκρανία ξέμεινε από Patriot – Η έλλειψη πυραύλων αφήνει το Κίεβο εκτεθειμένο απέναντι στην Ρωσία

Στο εδώλιο η Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τον εθισμό παιδιών στα social media

Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία – Ο Τόμας Μπάρακ πήρε το μέρος των Τούρκων κατά του Ισραήλ

Τέρμα λογικής! Ο Τραμπ λέει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι επικράτεια των ΗΠΑ, το Ιράν απειλεί με πόλεμο και το τζιχαντιστικό Κατάρ παριστάνει το περιστέρι της ειρήνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr