ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιμορραγικός Πυρετός, Έμπολα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μπάρακ Ομπάμα,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ιός του Έμπολα μπορεί να νικηθεί μόνο στην εστία του, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις ευχαριστίες του στο ιατρικό προσωπικό και σε όσους εργάζονται ώστε να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός και δηλώνοντας σίγουρος για το έργο τους.
Σε ανακοίνωση που πραγματοποίησε, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του Έμπολα και επισήμανε πως όταν ξέσπασε η επιδημία η Αμερική έκανε όσα καμία άλλη χώρα.
Όσο για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν οι Αμερικανοί είναι να σταματήσει η επιδημία στην εστία της.
Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως ότι ήδη τα θύματα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική αγγίζουν τις 5.000 και ενώ η Δύση παρατηρεί με αγωνία την εξάπλωση της επιδημίας.
«Θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός στην εστία του», επισήμανε και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι «ο επαγγελματισμός, το πάθος, η αφοσίωση του ιατρικού προσωπικού μπορεί να αξιοποιηθεί στις πληγείσες χώρες», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Τέλος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, θα συναντηθεί με γιατρούς που επέστρεψαν από τη Δυτική Αφρική, αλλά και όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές για να τους δώσει συγχαρητήρια.























































