ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι λένε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Ιράκ και τη Συρία

Οι Ρώσοι λένε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Ιράκ και τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, δήλωσε την Παρασκευή 26/1 ότι η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ «αναμφίβολα» θα ακολουθηθεί από ένα παρόμοιο βήμα των Αμερικανών και από τη Συρία.

Την Πέμπτη 25/1, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιελάμβανε τη διαμόρφωση ενός χρονοδιαγράμματος για την απόσυρση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από τη χώρα.

Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ έχουν 2.500 στρατιώτες στο Ιράκ, ο ρόλος των οποίων είναι να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν τις τοπικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την αναζωπύρωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ωστόσο, η παρουσία της αμερικανικής αποστολής στο Ιράκ αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση.

Το Ιράκ, ένας σπάνιος σύμμαχος τόσο του Ιράν όσο και των ΗΠΑ, μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχει δει να αυξάνονται οι επιθέσεις μεταξύ φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών και αμερικανικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαυρέντιεφ πρόσθεσε ότι θα ήταν αδύνατο για τις ΗΠΑ να παράσχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στις δυνάμεις τους στη Συρία χωρίς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το έδαφος του Ιράκ.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Λαυρέντιεφ είπε ότι η Βαγδάτη ενημέρωσε τη Μόσχα για την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου Ισραήλ και Ιράν

Αλέξης Τσίπρας στην Κίμπερλι: Όχι F-35 κι άλλοι αμερικανικοί εξοπλισμοί στην Τουρκία – Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος

Η Κίμπερλι εκτίμησε ιδιαίτερα την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Αλέξη Τσίπρα για μία ευημερούσα Ανατολική Μεσόγειο

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Η Τουρκία έθεσε το πεδίο της πρώτης μάχης του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τους Πέρσες υπό ιστορική προστασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr