ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηνά Κουστένη, Αστρονομία, Διεθνής Αστρονομική Ένωση, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),


















































Άγρια δολοφονία διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο - Η συμπλοκή και η μαχαιριά
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον φόνο του Σταύρου Γεωργίου
Πρώην σύμβουλος Ερντογάν: Το Ισραήλ επιδιώκει τον διαμελισμό της Συρίας και μπλοκάρει τα F-35 για την Τουρκία
Τραμπ: Η Σαουδική Αραβία πρέπει να προσχωρήσει στις Συμφωνίες του Αβραάμ για να λάβει πυρηνική συμφωνία
Νίκος Δένδιας: «Η χώρα έχει περάσει στη νέα εποχή, σε μια νέα πραγματικότητα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
H κορυφαία αστρονόμος, η Ελληνίδα Αθηνά Κουστένη, Διευθύντρια Ερευνών στο Παρατηρητήριο CNRS Paris-PSL στο Meudon (Περιοχή Παρισίων), θα γίνει τον Οκτώβριο του 2024 η πρώτη μη Αμερικανίδα που θα προεδρεύσει του τμήματος πλανητολογίας της διάσημης Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας (AAS).
Η Κουστένη είναι απο τις κορυφαίες εμπειρογνώμονες αναφορικά με τον Τιτάνα, φεγγάρι του Κρόνου, και μια από τους υπεύθυνους της αποστολής Cassini-Huygens στον Τιτάνα.
Συμμετέχει επίσης στην προετοιμασία των μελλοντικών διαστημικών αποστολών στο Δία και τον Κρόνο και αναλύει τα δεδομένα που έχει αποκτήσει για να διερευνήσει τις ατμόσφαιρες και τις επιφάνειες των πλανητών, των δορυφόρων και των εξωπλανητών.
Έχει τιμηθεί με αρκετές διακρίσεις από την NASA και την ESA, και συμμετέχει ενεργά στις συμβουλευτικές επιτροπές των δύο αυτών διαστημικων εταιρειών, ειδικά ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλιακού Συστήματος και Πλανητών της ESA.























































