ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Οι Τούρκοι τρέμουν πόλεμο με Ισραήλ, Κούρδους και Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριους)
Η Τουρκία μετέφερε νέα στρατεύματα στην τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Συρία
Αμετακίνητοι οι αγρότες μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου: «Ας έρθουν να μας συλλάβουν»
Γερμανός υπ. Εσωτερικών: Η Ελλάδα παίρνει πίσω παράτυπους μετανάστες από τη Γερμανία
Champions League: «Ζωντανός» για την πρόκριση ο Ολυμπιακός 1-0 την Καϊράτ στην παγωμένη Αστάνα 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 του τουρκικού Στόλου.
Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί Άκτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στα σχέδια των επιστολών, σε αυτές τις συναντήσεις θα γίνει από κοινού αξιολόγηση και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία και θα ξεκινήσει το χρονοδιάγραμμα.
Η τιμολόγηση θα γίνει με βάση τον κατάλογο και τα προϊόντα.
Όταν επιτευχθεί η τελική συμφωνία, θα γίνει γνωστό το συνολικό κόστος αυτής της συμφωνίας.
Η πρότασή μας να γίνει η παραγωγή και ο εσυγχρονισμός στην Τουρκία έχει μεταφερθεί στις αμερικανικές αρχές, ανέφεραν από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Παράλληλα σημείωσαν ότι αναμένουν θετική προσέγγιση της Γερμανίας στο θέμα της προμήθειας Eurofihgter, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε αυτή την επίσκεψη ήταν το θέμα του Eurofighter.
Αναμένεται η θετική προσέγγιση της Γερμανίας, μιας από τις χώρες της κοινοπραξίας του Eurofighter, για το θέμα αυτό.
Οι τεχνικές συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου και της κατασκευάστριας εταιρείας συνεχίζονται, δήλωσαν οι ίδιες πηγές του τουρκικού υπουργείου κατά την ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.























































