Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο λόγος που η Χαμάς καθυστερεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Ο λόγος που η Χαμάς καθυστερεί τη συμφωνία για τους ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χαμάς συνεχίζει να θέτει εμπόδια παρά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Σε συνομιλία με το Reuters, ανώτερο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη παράσχει τους χάρτες που θα διευκρινίζουν τις περιοχές από τις οποίες θα αποσυρθεί.

Παρά την αισιοδοξία για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία, η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να θέτει εμπόδια.

Σε συνομιλία με το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση δεν έχει δώσει ακόμη την απάντησή της επειδή το Ισραήλ δεν έχει ακόμη παράσχει τους χάρτες που θα διευκρινίζουν τις περιοχές από τις οποίες θα αποσυρθεί.

Όπως μεταδόθηκε την Τρίτη 14/01, ο δημοσιογράφος του ισραηλινού News 12, Γιαρόν Αμπραάμ, ανέφερε ότι οι πρώτοι όμηροι που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων θα είναι τρεις γυναίκες πολίτες.

Μετά από αυτό, θα απελευθερωθούν τα μέλη της οικογένειας Μπίμπας και οι γυναίκες παρατηρητές.

Αναφέρθηκε επίσης ότι πραγματοποιήθηκε ιδιωτική συνομιλία μεταξύ του Νετανιάχου και του επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέντι Μπαρνέα, ο οποίος βρίσκεται στη Ντόχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κατεύθυνση που συζητείται στο Ισραήλ είναι η πρώτη απελευθέρωση ακόμη και αυτή την Κυριακή 19/01.

Η ισραηλινή κυβέρνηση και το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο είναι έτοιμα να συνεδριάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Νωρίτερα την Τρίτη 14/01/25, αναφέρθηκε στο σαουδαραβικό κανάλι Al-Hadath ότι η δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έχει αρχίσει να χωρίζει τους ομήρους σε ομάδες για την προετοιμασία της απελευθέρωσής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, θα μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Έλληνες της Συρίας στο Στρασβούργο για την Προστασία των Χριστιανών της Ανατολής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr