ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία για επενδύσεις και εξαιρετικές σχέσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία για επενδύσεις και εξαιρετικές σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη 06/03 ότι σκοπεύει να επισκεφθεί σύντομα τη Σαουδική Αραβία, μια χώρα με την οποία, όπως τόνισε, διατηρεί «εξαιρετικές σχέσεις».

Υπογράμμισε ότι το Ριάντ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία του ταξιδιού του.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο σκοπός της επίσκεψης είναι να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε αόριστα:

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας πω. Θα πάω στη Σαουδική Αραβία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πούτιν, είχε κάνει λόγο για πιθανή συνάντηση στη Σαουδική Αραβία, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί κάτι μέχρι σήμερα.

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η επίσκεψή του συνδέεται με τη δέσμευση των Σαουδαράβων να επενδύσουν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε αμερικανικές εταιρείες μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Τους είπα ότι θα ερχόμουν αν προχωρούσαν με αυτή την επένδυση. Συμφώνησαν, οπότε θα επισκεφθώ τη χώρα», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι οι Σαουδάραβες «θα ξοδέψουν πολλά χρήματα σε αμερικανικές επιχειρήσεις, ιδίως για στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλα προϊόντα».

Κατά την πρώτη του θητεία ως Πρόεδρος, ο Τραμπ είχε επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία τον Μάιο του 2017, στο πλαίσιο του πρώτου του ταξιδιού στο εξωτερικό μετά την ορκωμοσία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ μίλησε με Πούτιν και Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου – Παραμένουν οι διαφωνίες

Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ρωσία ετοιμάζει νέα μαζική επίθεση στην Ουκρανία και ζητάει επειγόντως Patriot

Jerusalem Post: Ο Ερντογάν της Τουρκίας διεξάγει πόλεμο εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να το αγνοήσει

Ο Πεζεσκιάν προειδοποίησε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για «ασφυξία» από τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό – Τελείωναν φάρμακα και τρόφιμα στο Ιράν

Τραμπ για Νετανιάχου: «Τα πάμε πολύ καλά, ξέρει ποιος είναι το αφεντικό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr