ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καρφιά» Πλεύρη κατά Μαξίμου για την υπουργοποίηση Τσάφου και την αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου»

«Καρφιά» Πλεύρη κατά Μαξίμου για την υπουργοποίηση Τσάφου και την αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Θάνος Πλεύρης εξαπέλυσε «καρφιά» κατά του Μαξίμου για την υπουργοποίηση του Νίκου Τσάφου, σχολιάζοντας σε ανάρτησή του τόσο τη δήλωση του πρώην ειδικού συμβούλου που είχε προκαλέσει αντιδράσεις όσο και τις εξηγήσεις που ακολούθησαν.

«Η αναφορά στα κατεχόμενα ως δήθεν “τουρκική δημοκρατία βορείου Κύπρου” προσβάλλει την πατρίδα μας, τον ελληνισμό, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους μας, και μας πονά βαθιά», τόνισε ο Πλεύρης, προσθέτοντας:

«Εύχομαι οι εξηγήσεις που θεωρήθηκαν επαρκείς να είναι και ειλικρινείς, με καλή πρόθεση».

Ο Νίκος Τσάφος, που με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό –χαρακτηριζόμενο από πολλούς ως παρωδία– υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέλαβε υφυπουργός Ενέργειας, είχε σε ανάρτηση του 2020 αποκαλέσει την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο «τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η φράση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην πλατφόρμα «Χ», με αποτέλεσμα να διαγράψει την ανάρτηση.

Ωστόσο, η εξήγησή του προκάλεσε νέα οργή, καθώς δήλωσε:

«Ήταν αστοχία και λάθος μου, σε μια περίοδο που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το διέγραψα».

Παρά τις έντονες επικρίσεις για την υπουργοποίησή του, το Μαξίμου στήριξε πλήρως τον νέο υφυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε:

«Καλυπτόμαστε από τη δήλωσή του», υπογραμμίζοντας ότι «αναγνώρισε το λάθος του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχές 2027 η ExxonMobil προχωρά σε ερευνητική γεώτρηση στα ελληνικά ύδατα

Νετανιάχου: Ο Ερντογάν είναι τύραννος, απειλεί την Ελλάδα, κατέχει τη βόρεια Κύπρο – Ισραηλινή Πρεσβεία Αθήνα: «Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της Ελλάδας είναι σημαντικές για το Ισραήλ»

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Δημοσκόπηση Metron: ΝΔ 25,1%, ΕΛΑΣ 13,1%, ΠΑΣΟΚ 10,5% – Σε λάθος πορεία η χώρα λένε 2 στους 3

Η Άννα Παπαδοπούλου (ΕΛ.Α.Σ.) ράπισε την «Αντουανέττα» της ΝΔ βουλευτή Κουλκουδίνα – Τον έβαλε στη θέση του!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...