Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέι Ντι Βανς: Συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας τώρα ή αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις

Τζέι Ντι Βανς: Συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας τώρα ή αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκρα της Ινδίας, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, η Ουάσιγκτον θα σταματήσει τις προσπάθειες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

«Έχουμε παρουσιάσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση στους Ρώσους και τους Ουκρανούς και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να απαντήσουν θετικά.

»Εάν δεν το πράξουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυρθούν από τη διαδικασία», ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ στην Άγκρα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν εν μέσω συνομιλιών στο Λονδίνο, όπου Αμερικανοί, Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να λάβουμε, αν όχι το τελικό, ένα από τα τελευταία μέτρα, με στόχο να σταματήσουμε τις συγκρούσεις και να παγώσουμε τις εδαφικές γραμμές σε ένα επίπεδο κοντά σε αυτό που ισχύει σήμερα», δήλωσε ο Τζέι Ντι Βανς, ολοκληρώνοντας την τετραήμερη επίσκεψή του στην Ινδία.

«Φυσικά, αυτό συνεπάγεται ότι τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Ρώσοι θα πρέπει να αποδεχτούν την απώλεια μέρους των εδαφών που κατέχουν σήμερα», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς επισκέφτηκε το Ταζ Μαχάλ με την οικογένειά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr