Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ στην Αθήνα για ανάγνωση της αυτοβιογραφίας της

Η Μέρκελ στην Αθήνα για ανάγνωση της αυτοβιογραφίας της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκεται η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για την παρουσίαση του βιβλίου της «Ελευθερία» συμπίπτει με την 10η επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται απόψε στην Αθήνα η εμφάνιση της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, για να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία της, με τίτλο «Ελευθερία», στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Κι αυτό, διότι η Ελλάδα έχει διαδραματίσει -αν και δεν ήταν ποτέ αυτή η πρόθεσή της- έναν κομβικό ρόλο σε τουλάχιστον δύο κυβερνητικές θητείες της Μέρκελ.

Ενώ η πρώην καγκελάριος έχει παίξει έναν κρίσιμο ρόλο στη διαχείριση δύο τεράστιων κρίσεων στην Ελλάδα.

Στην κρίση χρέους από το 2010 έως και το 2018, αλλά και στην προσφυγική κρίση που κορυφώθηκε το 2015.

Μάλιστα, για το ελληνικό ακροατήριο που, σε αντίθεση με το γερμανικό, ενδιαφέρεται περισσότερο για την άποψη της Μέρκελ για τα μνημόνια, παρά για το προσφυγικό, έχει σημασία ότι η άφιξη της Μέρκελ ταυτίζεται με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το δημοψήφισμα του 2015.

Δεν είναι, άλλωστε τυχαία η επιλογή των σημερινών οικοδεσποτών -της εφημερίδας «Καθημερινή» και του διευθυντή της Αλέξη Παπαχελά- να καλέσουν την Άνγκελα Μέρκελ τον Ιούλιο, και όχι τον Σεπτέμβριο, όταν θα συμπληρωθούν δέκα χρόνια από την απόφασή της να κρατήσει ανοιχτά τα γερμανικά σύνορα και όταν δήλωνε ότι «θα τα καταφέρουμε» με τις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων, όπως επισημαίνει σε ανταπόκριση της από την Αθήνα η DW.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανεστάλη η απεργία των ταξί – Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12

Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: «Ήχησε» το 112 στην Αττική

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

UNIC Athens: Ξεκινούν τα Μαθήματα στην Πρώτη μη Κρατική Νομική Σχολή

Άνγκελα Μέρκελ: Φταίμε όλοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...