ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Η Αίγυπτος ανέκτησε αρχαίο τεχνούργημα της εποχής του Τούθμωση Γ' από την Ολλανδία μέσω διεθνούς συνεργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προωθεί σχέδια για τη μετονομασία του Υπουργείου Άμυνας σε Υπουργείο Πολέμου, όπως ανέφερε το Σάββατο 30 Αυγούστου η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Η αλλαγή ονομασίας του μεγαλύτερου υπουργείου της αμερικανικής κυβέρνησης ενδέχεται να απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους για να υλοποιήσει αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το αμερικανικό Υπουργείο Πολέμου (War Department) υπήρξε ένας από τους πλέον κεντρικούς θεσμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ιδρύθηκε το 1789 με κύριο έργο την οργάνωση και διοίκηση του Στρατού Ξηράς.
Σε κρίσιμες περιόδους, όπως ο Αμερικανικός Εμφύλιος και οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον συντονισμό της πολεμικής προσπάθειας.
Το εμβληματικό κτίριο του Πενταγώνου κατασκευάστηκε το 1943 για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του.
Το Υπουργείο Πολέμου καταργήθηκε το 1947, όταν ο Νόμος Εθνικής Ασφαλείας οδήγησε στη δημιουργία του σημερινού Υπουργείου Άμυνας (Department of Defense), το οποίο ενοποίησε τον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία υπό μία κοινή διοίκηση.























































